Cecilia Tegermark © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use

News

 

• Agenda »

Min kalender på sidan 

 

• Kontakt »

Jag svara nästan alltid direkt

 

 

• Blogg »

Här skriver jag mina tankar om lite av varje

 

 

 

 

 

Cecilia Tegermark

 

 

 

Jag som har den här sidan heter Cecilia Tegermark men kallas enkelt för Cicci. Den här hemidan kommer att mesta dels handla om min hundar som är i princip hela mitt liv. Ett liv utan hundar skulle vara otroligt tomt och jag vet inte ifall jag skulle klara av det.

 

Jag är inte uppvuxen med hundar då mina föräldrar är mer kattmäniskor än hundmänniskor. Men dagen innnan julafton 2000 kom det första djuret in i mitt liv. En julklapp från min älskade mormor och med lite assistans från min morbror Kjelle kom Lisen hem. En liten kattunge som är en korsning mellan siames och vanlig bondkatt. Hon har alltid vart liten men när hon var 4 månader blev hon misshandlad och hon stannade i växten, något år senare började hon växa till sig igen. Men Siamesens kropp syns då hon aldrig har vart riktigt stor.

Hon har alltid vart väldig reserverad mot personer hon inte känner men mot familjemedlemmar är hon den mets underbara. Under första året följde hon mig halvägs till skolan och brukade möta upp mig på ungefär samma ställe. Skulle jag iväg så skulle hon me, hon var mer som en hund än en katt. Men med tiden så gick hon på sina små upptåg och började bete sig mer som en katt igen.

 

Jag passade en massa hundar så mycket jag kunde men fick aldrig någon egen hund, som jag nu så här i efterhand förstår genom att vi inte hade tid och mina föräldra inte hade intresset. Men jag har även kommit på så här i efterhand att genom att träffa så många olika hundar och tog han om dom så har jag lärt mig att alla inte kan behandlas på samma sätt, alla är indevider som jag senare i träningssamanhan har stor nytta av. Och att jag fick erfarenhet i många olika raser.

 

Men sen började jag på Hundsportsgymnasiet, flyttade till forshaga i värmland och fick min första hund. Jag som alltid har sagt att jag kan tänka mig många raser, nästan alla men ALDRIG en Border Collie blev övertalad att iaf åka och titta på en fyraårig tik nere i Göteborg. Titta går ju alltid. Men det slutade med att vi tog med henne samma eftermiddag som vi tittade på henne och jag fick henne på prov i två veckor. Och hon stannade och jag skulle ALDRIG lämna ifrån mig Maja, hon har blivit som en del av mig.

 

 

Nu bor jag tillsammans med min bästa vän Jenny Mohlin i en lägenhet i Hässelby och trivs som fisken i vattnet. Jobbar på Arken Zoo Vinsta och även på Vinn Stormarknad. Jag vet inte vad jag vill jobba med egentligen men på Arken Zoo Vinsta trivs jag verkligen men det är otroligt skönt att få göra någonting annat ibland, det kan bli lite mycket att tillängna hela min fritid till hundar och sen jobba med dom också men det är otroligt kul.

 

 

Jag är aktiv i Vällingby Hundungdom där jag sitter som ordförande för andra året, och håller på att utbilda mig till instruktör. Jag är även Tävlingslidare i Freestyel och kommer hålla min första tävling under år 2010.

Jag har vart hjälpinstruktör till Sandra Öber under 3 Allmänlydnads kurser.

 

Jag är även aktiv inom Sveriges Hundungdom. Jag har suttit ett år i Brukskommitén då vi höll i ett rikstäckande läger, som jag tyvär inte kunde vara med på. Och nu sitter jag i PR kommitén. Och någon gång kanske jag ska ta mig in i UR :P

 

Utbildningar jag har gått:

L1 - Ledarnskapsutbildning genom studiefrämjandet

Tävlingsledare i Freestyel genom Sveriges hundungdom

 

 

 

Nyheter

 

Uppdatering 091027