Cecilia Tegermark © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use

News

 

 

• Agenda »

Min kalender på sidan 

 

• Kontakt »

Jag svara nästan alltid direkt

 

 

• Blogg »

Här skriver jag mina tankar om lite av varje

 

 

Lydnad   Rally Lydnad   Freestyle   Agillity   Viltspår   Bruks   Utställning  

 

Vallning   Stamtavla   Bilder

 

 

Nordanåkers Rut

   "Maja"      

 

 

 

            Ras: Border Collie

          Född: 2000-04-04

          HD:

          AD:

          Ögon:

          Uppfödare: Birgit Wikström,

          Nordanåkers Kennel (Malung)

          e. Zimon REGV1099/96

          u. Nordanåkers Lotto REGV 1605/96

          Kullar:

          Meriter:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maja är min lilla stjärna och ögonsten. Min första hund som flyttade in till mig och hon kommer alltid att ha en alldeles speciel plats i mitt hjärta som bara är tillängnad henne. Hon har lärt mig mycket och jag har mitt liv att tacka henne för. Vi har gått igenom så mycket tillsammans och det kommer att bli oerhört tungt den dagen hon går ifrån mig men förhoppningsvis har vi många långa och härliga år kvar. 

 

Hon kom till mig som fyraåring efter att ha stått på en bondgård med biffkor nere i Göteborg. Anledningen till att dom sålde henne var att hon inte ville valla längre och vallningen är något som har kommit i skymundan, fast hon mer än görna någon gång iblan vallar får men bara om det inte blir för ofta. Och det är något jag ångrar att vi inta har hållt på mer med, fast än är det inte försent. Men jag saknar kunskapen och möjlighetn till att valla, det är det som tar emot mest. 

 

Hon gick med mig på Hundsports gymnasiet och genom åren har vi testat på det mesta inom alla sporter. Vi har haft perioder där vi har kört det ena och det andra men nu blir der mest lydnad och freestyel, men vi har även fått upp ögonen för rallylydnad.

 

Maja är en sprallig tant och är alltid på jakt efter nått att göra, hon är med på allt. Hon är en sån där hund som inte backar och gärna hittar på lite hyss. Med Maja blir livet alldrig tråkigt.

 

Hon har aldrig varit min tävlingshund men hon är alltid min bästa kompis i vått och tort, om det är på träningsplan eller på långa skogspromenader spelar ingen roll.

 

Hon är mitt allt!

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

 

Uppdatering 091027