Cecilia Tegermark © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use

News

 

 

• Agenda »

Min kalender på sidan 

 

• Kontakt »

Jag svara nästan alltid direkt

 

 

• Blogg »

Här skriver jag mina tankar om lite av varje

 

 

 

Lydnad   Rally Lydnad   Freestyle   Agility   Viltspår   Bruks   Utställning

 

Vallning   Stamtavla   Bilder

 

 

Vallning

 

Maja är en riktig liten hobbyvallare. Hon är inget fan av vallning som arbete utan kan tänka sig det någon gång ibland. Hon är som sagt omplasering och innan hon kom till mig stod hon på en bondgård och vallade kor. Jag tog över henne när hon var omkring 4 år, hela året innan villa hon inte valla och istället så hittade hon på hyss. Jag har inte själv vallat med henne men det är främst för att jag inte har kunskapen, men det är en kunskap jag vill ha och även tillgång till får så hon faktiskt kan göra det som är tänkt för henne från första början.

Vänner har vallat med henne för något år sen men då var jag inte med, hon tycker det är kul ett tag och hon är väldigt hård mot fåren...nästan så hon är lite för hård. Men finns det en bil och hon har vallat ett tag så lämnar hon bara fåren och hoppar in i bilen.

 

Vallningen får inte bli en för stor grej utan hon är nöjd om hon får valla några minuter så där någon gång per år eller ännu mer sällan. Inte riktigt vad jag hade sätt framför mig om en Border Collie innan jag träffade Maja. Men det är också nått som gör så att vi passar lite bättre ihop. En Border Collie som verkligen vill valla tycker jag inte att man ska ta bort vallningen och inte häller att vallningen ska utebli. En Border Collie är en vallhund och en vallhund ska just valla...sen kan det bero på vissa individer.  

 

 

 

Jag har för första gången vallat med min underbara tant så här på ålderns höst, i skrivande stund är nämlign Maja 10 år. Det gick verkligen jätte bra, hon gjorde alt rätt fast jag var helt virrig och vist inte riktigt vad jag skulle göra. Men nu är jag jätte tagad på att jag ska lära mig iaf, för vallning är verkligen nått jag vill sysla med och Maja ska få vara riktig hobby vallare.